چگونگی خرید یک باسکول جاده ای
چگونگی خرید یک باسکول جاده ای
در این مقاله با چگونگی خرید یک باسکول جاده ای با توجه به عوامل مهم تاثیر گذار در آن مانند دقت ، جنس سازه ، روش نصب و … آشنا می شویم.
مقدمه :
خرید یک باسکول جاده ای نیازمند بررسی هوشمندانه و همچنین نیازمند تحقیق است تا مطمئن شویم که بهترین گزینه انتخاب شده است . اما باید چگونه و از کجا شروع کنیم ؟
اطلاعاتی که ما آن را با هم بررسی می کنیم به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که بهترین نوع باسکول که مورد نیاز شما هست کدام نوع است و همچنین با توضیحاتی که در رابطه با اصطلاحات فنی مرتبط با انواع باسکول جاده ای داده می شود , قابلیت ها و معضلات خرید و نصب آشنا خواهید شد .
من چه نوع باسکول جاده ای لازم دارم ؟
لازم نیست که شما تمام بروشورهای باسکول جاده ای را بررسی کنید و بدانید که چه انواعی موجود است ، که این مسئله باعث سردرگمی شما شود و و فقط کافی است بدانید چه مسائلی برای شما اهمیت دارد .
به طور معمول، دو نوع نحوه اندازه گیری وزن کامیون ها وجود دارد؛ باسکول محور کش که وزن کامیون و محورش را در چند مرحله اندازه گیری میکند و نوع دیگر باسکول جاده ای یک تیکه که وزن کل کامیون و محورش را را در یک زمان اندازه گیری و به ما نمایش می دهد.
باسکول محور کش :
باسکول های محور کش ارزانتر هستند و دارای خطای بیشتری در اندازه گیری می باشند. در این
روش، سطح قبل و بعد از باسکول میبایست کاملا همسطح با سطح باسکول باشد تا خطای اندازه گیری به حداقل برسد . در مواردی که فضای کافی وجود ندارد، وسیله نقلیه بسیار بزرگ است و یا زمانی که وزن تک تک محورها بسیار مهم است استفاده از باسکول محورکش پیشنهاد میگردد.
باسکول جاده ای یک تیکه :
موارد استفاده از باسکول جاده ای یک تیکه( به طول وسیله نقلیه) :
باسکول جاده ای یک تیکه می تواند قابل حمل و یا قابلیت نصب به صورت دائمی نیز را داشته باشد .
باسکولهای قابل حمل دارای یک فوندانسیون قابل حمل میباشد که بر روی بتن مگرنصب میشود و رمپ ورود و خروج به آن اضافه میگردد .
باسکول های قابل حمل معمولا بدلیل فوندانسیون پرتابل گران قیمت تر هستند ٬ اما خیلی راحت تر انتقال می یابند و همچنین انتخابی ایده آل برای پیمانکاران و جاده سازان می باشند.
باسکول ها ی دائمی میتوانند بصورت برجسته و یا همسطح نصب شوند و در مدل برجسته آن رمپ ورودی و خروجی نیز به آن اضافه میگردد.
مزایای باسکول جاده ای همسطح
از مزایای باسکول همسطح (نوع چال دار) دسترسی آسان به زیر باسکول است در این مدل با اضافه کردن دریچه بر روی باسکول یا در کنار آن میتوان به زیر باسکول دسترسی داشت تا بتوان مواد زاید زیر باسکول را به راحتی پاکسازی نمود. در محیطهایی با حجم بارش برف و یخ زدگی بالا استفاده از این نوع پیشنهاد میگردد.
به طور کلی به دلیل افزایش هزینه حفاری و ساخت و ساز، هزینه های ساخت باسکول نوع چال دار بیشتر است.
باسکول جاده ای برجسته نیاز به احداث رمپ ورودی و خروجی در هر دو طرف باسکول را دارد اما باسکول همسطح بدون چال نیز وجود دارد که دسترسی به لودسلها از روی باسکول امکانپذیر است و نیازی به چال و رمپ ورودی و خروجی ندارد این سیستم اقتصادی ترین روش بکارگیری باسکول است که فضای کمتری را نیز اشغال مینماید.
جنس باسکول جاده ای
بدنه اصلی پلتفرم باسکول میتواند از دو جنس بتن و فلز باشد. مواد بدنه باسکول را شما انتخاب می کنید که تا حدود زیادی به اولویت های شخصی شما مرتبط می باشد که این مهم در کیفیت ساخت باسکول و تحمل وزن پذیری آن موثر می باشد.
قیمت اولیه باسکول با پلتفرم بتنی کمی کمتر از یک باسکول معادل آن باجنس سازه فلزی می باشد. در عین حال زمانی که شما هزینه های حمل و بتن ریزی و سایر هزینه های مرتبط را در پایان کار محاسبه کنید و آن را با هزینه باسکول از جنس فلزی مقایسه کنید قیمت آن تفاوت چندانی نخواهد داشت.
از معایب بتن هزینه حمل و نیاز به زمان عمل آوری آن میباشد که استفاده فوری از باسکول را تاخیر می اندازد اما دارای مزایایی مانند: لغزندگی کمتر، خورندگی کمتر سازه توسط مواد شیمیایی ، عدم زنگ زدگی و مواردی از این دست میباشد.
عرشه فولادی معمولا از صفحه شناژ بندی شده به صورت شطرنجی ساخته می شود تا بتواند کشش اضافی در آب و هوای گرم و مرطوب را نیز تحمل کند.
نوع سیستم اندازه گیری وزن باسکول های جاده ای
از لحاظ نوع سیستم اندازه گیری وزن باسکول ها به دو نوع مکانیکی و الکترونیکی تقسیم می شوند.
بیشترین باسکول های توزین ، امروزه به صورت الکترونیکی می باشند که به طور مستقیم توسط چند سنسور (لودسل) اندازه گیری در آنها انجام می شود.که به طور معمول تعداد این لود سل ها ۴ تا ۱۲ عدد و یا بیشتر می باشد .که بسته به طول صفحه پلتفرم توسط این سنسورها اندازه گیری انجام می شود.
سیگنال های خروجی لودسل ها باید به صورت تک تک از باسکول اندازه گیری تا سیگنال های خروجی با شاخص وزن ، هماهنگ و مساوی گردد. جمع سیگنال های لودسل ها در داخل یک یا چند جعبه (جانکشن باکس ) به هم متصل و قابل اندازه گیری می شود.
باسکول و پلتفرم آن باید توانایی تحمل اندازه گیری و فضای ورود یک کامیون بزرگ تر از محدوده اندازه گیری خود را از نظر حجم و وزن داشته باشد و از طرفین از لحاظ حرکت های اضافه محدود گردد.
جدول زیر خلاصه ای از مزایا و معایب انواع مختلف از باسکولهای جاده ای را نشان میدهد.
نوع باسکول |
مزایا |
معایب |
تمام فلز |
۱- نصب سریع ۲- قابلیت جابجایی ۳-کالای سرمایه ای ۴-حمل ارزان تر و سریعتر ۵-عدم ایجاد شکاف |
۱- نسبتا گران ۲- احتمال زنگ زدگی
|
تمام بتن(پیش ساخته) |
۱- نسبتا ارزان تر ۲-نصب کوتاه مدت تر (نسبت به سایر بتنی ها) ۳-لغزندگی کمتر |
۱-هزینه حمل و جرثقیل بالا ۲-عدم سرمایه ای بودن کالا ۳-عدم قابلیت استفاده به صورت پرتابل |
منبع : How to buy Truck Scale-PDF
ترجمه و ویرایش : مهندس هادی کسائیان