دقت سیستم های توزین
تعریف دقت برای سیستم های توزین
کاربران تعریف های خاص خود را از مفهوم دقت برای سیستم های توزین دارند. بنابراین ابتدا می بایست تعریف صحیح دقت را بیان نمود. در بسیاری از حالات دقت وزن نهایی مخزن مهم است و همـچنین میبایسـت که بین “دقت توزین” و “ دقت قابل دسترسی در عمل” اختلاف قائل شد.
دقت نمایش استاندارد برای یک سیستم توزین کاملاً وابسته به قطعات – تعداد لودسل های استفاده شده و همچنین کالیبراسیون اصولی می باشد. (بطور مثال اگر یک مخزن سه پایه داشته باشد و از لودسل ۱ تن استفاده گردد دقت نمایش این سیستم برابر ۲۰۰ گرم میباشد. ولی اگر مخزن ۴ پایه باشد و از لودسل ۱ تن استفاده گردد ظرفیت مخزن ۵۰۰ گرم میباشد.)
به این نکته باید دقت داشت که عواملی فیزیکی ماننددما- باد- اتصالات جانبی مخزن – نوع مکانیزم استفاده شده و … باعث نوسان شدید در مخازن میگردد که از عوامل باز دارنده برای رسیدن به دقت نمایش مورد نظر می باشد و به دقت نهایی اطلاق میگردد.
Drift و Shift :
این دو عبارت معمولاً یکسان انگاشته می شوند ولی می بایست بین آنها تفاوت قائل شد.
Drift به تغییرات کوچکی که در خروجی لودسل و در اثرگذشت زمان بوجود می آید اطلاق می گردد، که می تواند نتیجه عواملی از قبیل تغییرات درجه حرارت و تغیرات فیزیکی مرتبط با لودسل باشد.
Shift به تغییرات ناگهانی خروجی لودسل که در نتیجه عواملی از قبیل ضربه و سایر صدمات مکانیکی بوجود می آید ، اطلاق می شود. این تغییرات میتواند تصاعدی بـاشد و به همین دلیل به اشتباه Drift تعبیر می شود.
طراحی مکانیکی خوب و کنترل شرایط عملکردی معمولاً می تواند مشکلات مربوطه به Shift را حذف نماید. در حالیکه مشکلات Drift فقط به خود لودسل مربوط می شود.
توجه : Drift به الکترونیک سیستم توزین نیز می تواند بستگی داشته باشد. برای حصول یک سیتم توزین الکترونیک می بایست در ابتدای هر پروژه چهار مرحله زیر در نظر گرفته شود.
● ملاحضات اولیه طراحی
● نصب
● کالیبراسیون ، راهاندازی
● تعمیر و نگهداری
نویسنده : مهندس شهرام معتمد ( مدیر عامل شرکت کنترل توزین پند )